• Zeeland
  • Deltawerken
  • Het hele jaar door
  • Zeeland is rijk aan musea.
  • Ringrijden
  • Yerseke
  • Zierikzee
slider by cssSlider.com v2.1


Bos & Duin 32Bos & Duin 32

Bezienswaardigheden in Zeeland

Zeeland is één van de twaalf provincies van Nederland. gelegen in het zuidwesten aan de Noordzee en grenzend aan België. Dankzij de vele kilometers aan stranden en het zonnigste weer van het Europese deel van Nederland trekt Zeeland jaarlijks miljoenen toeristen. Niet alleen onder het eigen volk is Zeeland populair als vakantiebestemming, ook onze oosterburen weten de Zeeuwse massaal te vinden.
In de badplaats Domburg zie je soms meer Duitsers dan Nederlanders

Deltawerken

Brouwersdam

Zeeland bestaat uit een aantal schiereilanden en heeft daarom heel veel stranden en vertier in en om het water. Toch is er ook een treurig stukje geschiedenis over Zeeland. In 1953 is deze provincie getroffen door de watersnood. Een groot stuk van Zeeland is toen onder water gelopen en heeft veel schade hiervan ondervonden. Later is hier een verdedigingssysteem ontwikkeld en is er 57 jaar gewerkt aan de Deltawerken. Deze internationaal bewonderde Deltawerken zijn nu te bezichtigen. In dit Delta gebied is nu van alles te doen, waaronder honderden kilometers fiets- en wandelpaden, diverse musea, vlindertuin en natuur recreatie.
www.deltawerken.com

Deltapark Neeltje Jans

Dit onderdeel van de Oosterscheldekering is een informatie- en attractiepark over de deltawerken. Eerst was er alleen een educatief centrum, maar later hebben ze er (water)attracties en zeedieren aan toegevoegd. Er zijn zelfs educatieve zeehondenshows te bewonderen. Vanaf een rondvaartboot kunt u de deltawerken van dichtbij bewonderen.
www.neeltjejans.nl

Middelburg

Er zijn veel monumenten te bezichtigen in deze stad. Maar waar je eigenlijk niet omheen kan is de “Lange Jan”. Deze Abdij van Middelburg is met zijn 91 meter hoge toren het symbool van Middelburg. Deze toren is ongeveer tot de helft te beklimmen via zo’n 207 treden.
www.langejanmiddelburg.nl

Het Arsenaal

arsenaal

Dit piraten museum in Vlissingen staat bol van spannende avonturen. Er is een heuse zeeslag te ervaren aan boord van een scheepssimulator. Ook vind je er een schelpenschatkamer, zeelab, kraamkamer en zeeland’s grootste verzameling zeedieren.
www.arsenaal.com

Fietsen

Zeeland is fantastisch om per fiets te ontdekken. Er zijn diverse plaatsen waar je ook fietsen kunt huren. Zelfs bakfietsen en tandems behoren tot de mogelijkheden. Ook zijn er diverse fietscafe’s waar je niet alleen een sanitaire stop kunt maken, maar ook een drankje en een hapje kunt doen terwijl je elektrische fiets wordt opgeladen. Er is tegenwoordig ook de mogelijkheid om via een sms aan de locale VVV een route op je telefoon te volgen.

Sluis

Deze vestingstad ligt in het westen van Zeeuws-Vlaanderen in de provincie Zeeland. Sluis herbergt het enige Nederlandse belfort. Dit is een middeleeuwse wachttoren met stormklok en was vroeger de veiligste plek in de stad. Het stadhuis van Sluis heeft een belfort. De toren met vier hoektorentjes biedt een prachtig uitzicht over Sluis. Een andere bijzonderheid van Sluis is dat de winkels alle zondagen geopend zijn.
Restaurant Oud Sluis aan de Beestenmarkt was een van de top restaurants in Nederland met 3 sterren in de Michelin Gids. De kok/eigenaar was Sergio Herman. Hij is echter met zijn restaurant gestopt in december 2013. De zaak bestaat nog wel maar het is nu een lunchroom geworden onder het beheer van zijn broer. Sergio Herman heeft nadien een ander restaurant geopend in Antwerpen.

Zierikzee

Deze hoofdstad van de gemeente Zeeland staat bekend als monumentenstad. Er zijn ook korenmolens te bewonderen, waaronder korenmolen “de Hoop”. Verder zijn er drie stadspoorten, een stadhuis en is er een oude haven. Het bekendste monument is de “Sint-Lievensmonstertoren” die ook wel de dikke toren wordt genoemd.
www.zierikzee-monumentenstad.nl

Mini Mundi

mini-mundi

Mini Mundi is een klein familiepark aan de rand van Middelburg. Het vroegere Miniatuur Walcheren is tegenwoordig onderdeel van dit park. Naast de vele kleine Zeeuwse gebouwen zijn hier meerdere attracties te vinden. Zo zijn er een familie-achtbaan, een schommelschuit en een grote binnenspeeltuin te vinden. Door het park heen rijdt de "Mini Mundi express" die langs de verschillende hoogtepunten van het park rijdt.Het vroegere Miniatuur Walcheren herbergt onder andere het oude centrum van Middelburg, de Boulevard van Vlissingen en de klokken van Arnemuiden. Het park is zo goed als het gehele jaar geopend.
www.minimundi.nl

Voetbal Experience

Nationaal Voetbalmuseum dé Voetbal Experience in Middelburg, dé voetbal attractie van Nederland. Voetbal Experience is uniek in de wereld en geeft urenlang plezier voor de hele familie. Bewonder bijzondere schatten uit de voetbalgeschiedenis, kom alles te weten over Oranje, test je voetbalkwaliteiten op het speelveld, beleef het EK'88 nogmaals, test je kennis en lig dubbel om de grappigste voetbalblunders. Speel, kijk, hoor, ruik en voel voetbal. Beleef voetbal in maar liefst 21 belevenissen.
www.voetbalexperience.nl

Terra Maris

Terra Maris organiseert het hele jaar door allerlei activiteiten in en om het museum, zoals excursies in het natuurgebied de Manteling, strandjutterswandelingen, korren en zeeschuimen, een kijkje bij het aquarium, rondleidingen in het museum en de landschapstuin, workshops en activiteiten speciaal voor kinderen.
www.terramaris.nl

Speelmolen de Jonge Johannes

Speelmolen de Jonge Johannes in Serooskerke. Restaurant met kinderhoek, terras, gratis speeltuin met skelterbaan, springkussen en mini kinderboerderij. Midgetgolf en vanaf begin juli een maisdoolhof. Tevens een werkende Molen en winkel met kaas, meelproducten, streekproducten, kadomanden en geschenk artikelen.
www.dejongejohannes.nl