BOS & DUIN 32

Sfeervolle vakantiewoning
Oostkapelle WalcherenWalcheren

Walcheren is het westelijk deel van Midden-Zeeland. Het is een landstreek en een schiereiland in het westen van de provincie Zeeland en bestaat uit de drie gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen. Walcheren wordt omsloten door de Noordzee, de Westerschelde, en het Veerse Meer. Het voormalig eiland Walcheren is heden ten dage een voortzetting van het schiereiland Zuid-Beveland. Walcheren telt bijna 115.000 inwoners op een oppervlakte van 216 km˛ en is daarmee het dichtstbevolkte eiland van Zeeland.

Ontdek dit mooie Zeeuwse eiland, waar je je nooit hoeft te vervelen.
Je vindt er bijzondere natuur, schone stranden, pittoreske dorpen, twee levendige winkelsteden, goede fietspaden, gezellige restaurants en cafe’s en vele “slecht weer” activiteiten.

Verdere info: vvv zeeland

Klimaat

Het Zeeuwse klimaat is een gematigd maritiem klimaat dat onder grote invloed staat van de zee. De zomers zijn er aangenaam maar nooit echt heet, de winter zijn er zacht met een gemiddelde temperatuur die maar zelden onder het vriespunt zakt. Een gematigd maritiem klimaat kenmerkt zich ook door het groot aantal regendagen per maand. Een warme zeestroming van de Atlantische oceaan heeft tevens een grote invloed op deze provincie. De gemiddelde zeetemperatuur ligt hier in de zomer iets hoger en in de winter iets lager als aan de rest van de Nederlandse kust. Dit omdat de zee hier minder diep is en hierdoor de invloed van de zon een grotere rol speelt.