BOS & DUIN 32

Sfeervolle vakantiewoning
Oostkapelle Walcheren

Activiteiten

Strand, zeilen, duiken, sportvissen, wandelen, uit eten... Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de activiteiten die u kunt ondernemen aan de kust van Zeeland. Behalve naar het strand gaan, uitgaan of naar een speeltuin gaan met de kinderen kunt u ook andere activiteiten en sporten ondernemen en uitvoeren.

Wandelen

Wandelen

Wandelliefhebbers kunnen aan de kust bij Oostkapelle fantastische en spectaculaire wandelingen maken door de natuur. De streek binnen de duinen en stranden van Walcheren is een fraai natuurgebied met schilderachtige dorpjes, boerderijen, weilanden, akkers en polderweggetjes, ook wel bekend als de ‘tuin van Walcheren’. Verschillende wandelroutes vind u hier:
Wandeling 1:Kasteel Westhove - De Manteling
Wandeling 2:Rondje dorp Oostkapelle

Fietsen

Vanuit Oostkapelle kunt u dorpjes en steden, bijvoorbeeld Domburg, Middelburg en Veere, heel goed op de fiets bereiken (4 tot 10 kilometer).
Bij de lokale VVV aan de Lantsheerstraat in Oostkapelle zijn diverse boekjes met de mooiste fiets -en wandelroutes te verkrijgen.
Hier vind u verdere info over fietsverhuur en fietroutes

Sportvissen

Sportvissers komen in Oostkapelle niet met lege handen thuis! Er kan gevist worden vanaf een boot in zee, vanaf het strand of een strekdam, langs een kanaal- of beek- oever, in kleine vijvers en -waarom niet - gewoon in de stad. Iedere hengelaar vindt er een geschikte stek. En de vis bijt goed. Paling, baars of forel, maar ook wijting, schar of tong zijn rijkelijk voorhanden in het water. Op diverse locaties zijn parkeerterreinen ingericht. In de lokale hengelsportzaak vindt u visaas en kunt u eventueel terecht voor informatie.
Hengelsportvissen vanaf het strand van Oostkapelle in de Noordzee en Westerschelde is het hele jaar en de gehele dag toegestaan.
Om te hengelsportvissen in de zee vanaf het strand heeft u geen vergunning nodig. Om te vissen in het Veerse Meer (en andere binnenwateren) is wel een visvergunning en een visakte vereist. Deze zijn te verkrijgen bij de VVV's in Veere, Vrouwenpolder en Kamperland.

Duiken

duiken

Duiken is voor veel mensen niet alleen een sportieve bezigheid, het is vaak een ware passie. Een passie die in Zeeland, het grootste kunstmatige onderwaterrif ter wereld, naar hartelust kan worden beleefd! De Oosterschelde staat bijvoorbeeld bekend om de vele schitterende en unieke planten en dieren, maar ook in de Grevelingen en in het Veerse Meer kunnen fantastische duiken worden gemaakt.
Verdere informatie vind u hier.

Golf

Voor Golfers zijn er, binnen een straal van 20 km, prachtige banen! In Middelburg, Domburg en Goes kunt u spelen en tegelijk heerlijk genieten van de prachtige natuur.

Is de golfsport echt iets voor uw gezelschap, maar nét iets te serieus? Dan is deze boerengolf echt iets voor u. In evt. een boerenoverall speelt u klompjesgolf. Een golfclub met daaraan een klompje waarmee je de bal probeert weg te slaan.
Informatie bij de plaatselijke VVV

minigolf_boschhoek Tegenover het park bij restaurant de Boschhoek vind u een 18 holes midgetgolfbaan die het restaurant omcirkelt. De compleet met kunstgras aangelegde banen zijn volledig gerenoveerd en zorgen voor vermaak voor jong en oud, met uw tweetjes of in groepsverband. En na afloop kunt u natuurlijk de grote overwinning vieren op het terras.

Paardrijden

Bij Manege Duno, gelegen aan de Dunoweg in Oostkapelle, kunt u op bosrit, strandrit of combirit op een van de vele paarden of pony's. Ook kunt u wandelen met Shetlandpony's. U vindt op de pagina's van deze website diverse informatie over alle diensten die zij aanbieden.