BOS & DUIN 32

Sfeervolle vakantiewoning
Oostkapelle Walcheren

Omgeving

Oostkapelle

Oostkapelle (Zeeuws: Oôskappel) is een dorp in de Nederlandse provincie Zeeland, in de gemeente Veere, nabij Domburg. Het had op 1 januari 2010 2456 inwoners en is daarmee een van de grotere kernen van de gemeente. Het dorp bestaat uit een kleine kern met bebouwing, waartussen nog veel oude boerderijen liggen. Even buiten de eigenlijke kom ligt het vakantiepark Bos en Duin. Oostkapelle dankt zijn naam aan een kapel die hier in vroeger tijden moet hebben gestaan, samen met een andere kapel, die op de plaats van het huidige Westkapelle ligt. Als vestingplaats ontwikkelde het westelijke zusje van Oostkapelle zich lopende de Middeleeuwen echter beter dan Oostkapelle, dat tot in de twintigste eeuw een boerendorp bleef.
Na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde de plaats zich echter in het spoor van onder meer Domburg en Zoutelande tot een badplaats, met het duingebied en de Noordzee op korte afstand.
Strand en duinen

strand-Oostkapelle

Oostkapelle biedt onze gasten een unieke combinatie van mooie brede stranden, een diepe strook van duinen en bossen omringd met groen agrarisch landschap. Dit geeft U de mogelijkheid om heerlijk te genieten van de rust van de natuur, om bijzondere fietstochten te maken door het mooie Walcherse landschap en om te ontspannen op een van de mooiste stranden van Nederland. De stranden zijn niet alleen bekroond als de schoonste stranden van Nederland maar waren ook de enige Nederlandse stranden die een plaats in de Duitse krant Das Bilt bemachtigden als een van de 10 mooiste stranden van Europa.
Strand van Oostkapelle

Het strand bij Oostkapelle is een van de breedste van Nederland. Er zijn strandcabines, loopplanken, douches, speeltoestellen en verschillende strandpaviljoenen. De strandovergang aan de Duinweg ligt op enkele honderden meters van onze vakantiewoning. Hiervandaan loopt een pad door de duinen naar het strand met aan het einde een strandpaviljoen. Langs dit pad is er de mogelijkheid om fietsen te stallen in de daarvoor bestemde rekken.

strandrolstoel

Strandrolstoelen:
Voor het reserveren van strandrolstoelen in Oostkapelle kunt u terecht bij Strand- en Reddingspost Overgang 66 aan de Duinweg op Tel.0118-583577.

Honden op strand van Oostkapelle:
Onaangelijnde honden zijn verboden van 15 mei tot en met 15 september tussen 10.00 en 19.00 uur. Op enkele stranden zijn honden helemaal verboden in deze periode. U kunt met honden wel terecht op de stranden ten hoogte van strandpaviljoen Berkenbosch, hier vind u ook ons strandhuisje.

Manteling van Walcheren

Berkenbosch

De Manteling van Walcheren is een afwisselend duingebied, met grasland, struweel (lage bosjes), vochtige duinvalleien en door de zeewind 'geschoren' eikenbossen. De naam Manteling verwijst naar de beschutting die deze duinbossen, die tot dicht bij de kust groeien, bieden tegen de zeewind. Door de afwisseling van duingrasland, duinstruweel en bos is de Manteling van Walcheren een belangrijk broedgebied voor tal van vogelsoorten. De deels beboste kuststrook vormt een rust- en foerageergebied voor trekvogels. Onder een groot deel van het gebied ligt een bel van zoet grondwater, wat er voor zorgt dat er bijzondere planten groeien. Ook vroeger werd het gebied gewaardeerd; in de Manteling van Walcheren zijn een aantal mooi aangelegde buitenplaatsen te vinden die in de zeventiende eeuw werden aangelegd door rijke kooplieden uit Middelburg. Hier staat loofbos en komen stinzenplanten (verwilderde bolgewassen) voor. De aangelegde parkachtige tuinen, soms met strakke lanen, vormen een mooi contrast met de dynamische duinen er omheen.

In de directe nabijheid

Maar er is nog zoveel meer te ontdekken en te beleven: sfeervolle steden, zoals Middelburg, Veere en Goes, boeiende musea, restaurantjes en tal van bezienswaardig-heden. Een bezoek aan een van de karakteristieke dorpjes en heerlijke streekproducten proeven. Of een dagje uit met de kinderen naar een attractiepark.

Markten

In zeeland zijn er elke dag leuke, originele en interessante markten te bezoeken.
Voor verdere informatie: markten en beurzen